Надметање на олимпијској и спринт дистанци приређено пре неколико дана у Бечу, донело је Триатлон клубу „Пожаревац“ сјајан успех и златну медаљу.

           Наиме, на  „P3 Vienna Triathlon” такмичењу одржаном у главном граду Аустрије које је окупило више од 250 такмичара широм света, Дејан Поповић, представник Триатлон клуба „Пожаревац“  окитио се најсветлијим одличјем.

             Дејан Поповић је  победио у спринт триатлону оствареним временом 1:01:15 , други је био Себастијан Ашенбренер из Аустрије а трећи Јан Куцера из Чешке.

                  Поповић је пливачки део завршио као други што је надокнадио током вожње бицикла тако да је  трчање на 5 километара започео заједно са новозеландским такмичаром од кога се одвоји после првог километра. Поповић истиче да је истиче да је изузетно задовољан постигнутим резултатом у Бечу, који ће му бити огроман подстрек за следеће такмичење које се приређује наредне недеље у Београду. Реч је о  “Bghalf ajronmen” где ће уз њега, боје Триатлон клуба „Пожаревац“ бранити и женска штафета Рајчић-Стојановић-Јерков.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content