2020-06-07T09:32:24+02:00 7. јуна, 2020. 09:32 |

Ферлеж: Лепе успомене поред Млаве

ПОЖАРЕВАЧКИ ТРЕНЕР НАПУСТИО „СЛОГУ 33“

Тренутно један од водећих пожаревачких фудбалских тренера Андрија Ферлеж (46) размиљша који ће клуб преузети за наредну 2020/21. такмичрску сезону, с обзиром на то да је напустио петровачку Слогу 33. Успешно је радио у Рудару (Костолац), Мокрој Гори (Зубин Поток), Вршцу, ОФК Шапину, Младом раднику 1926 (Пожаревац) и минуле сезоне у Слоги 33 (Петровац на Млави).

     -На жалост ова сезона је завршена на најнепопуларнији начин. Првенство је трајно прекинуто. Ковид -19 је пресудио.Уложили смо пуно труда и енергије. Направили добар тим и још бољу тимску хемију.У првом колу побеђена је аранђеловачка Шумадија са 5:2. Хтели смо и успели да се такмичимо на терену у смислу надигравања и постизања много голова. Сада је све то готово и остаје за нама.У суштини, много смо урадили. Подсећања ради Слога 33 је имала велике проблеме у сезони 2018/19. Спасла се у последњем колу од испадања из Српске лиге „Запад“. Мојим доласком у јесен 2019, били смо најпријатније изненађење у овој лиги. Дуго смо са водећим Борцем из Чачка били раме уз раме и играли фудбал који плени душу, срце  и очи навијача.То најбоље потврђује листа датих голова. После Борца (50) и Слоге (32) из Пожеге, дали смо највише голова. Бележили смо победе и код куће, али и на страни, имали само један пораз на терену поред Млаве. Све наше утакмице биле су садржајне, занимљиве и лепе за гледање. Понашање играча, и поред агресивне игре у одбрани и нападу је увек било у границама фер-плеја. Нисмо имали ни један црвени картон, каже Ферлеж.

     Амбициозан тренер, тражи амбициозан клуб.

     -После успешне сезоне није дошло до наставка сарадње из само једног разлога. Није било истих амбиција. Због тога смо се разишли још зимус. Тражио сам пар адекватних појачања да освежимо тим и да нападнемо прво место. Клуб се определио за скромнију варијанту. Волим победе и стремим ка највишем пласману.То мора да буде и клупско предељење. Да заједно корачамо ка врху. Ова прекинута сезона је била успешна за Слогу 33. Носим лепе успомене из Петровца на Млави. Било је право уживање радећи са колегама Иваном Николићем и легндарним Слободаном Николићем. Посебно се захваљујем на правој подршци Милану Миладиновићу, Драгану Ивковићу и Зорану Томашевићу, као и осталим члановима руководства, односно публици и навијачима који су увек били наш дванаести играч.

Прави професионалци

      -Фудбалери са којима сам радио у Слоги 33 заслужују све комплименте. Одговорили су на све тешке захтеве стручног штаба без поговора. Прави су професионалци, као да играју у савезном рангу. Сваки тренинг је био на високом нивоу и задовољство је било радити са тако дивним људима и спортистима, истиче Ферлеж. 

     Пауза до почетка припрема за нову сезону није без понуда.

     -Постоје неки незванични конткати и разговори. Не журим. Желим да изаберем, пре свега амбициону средину, и клуб са амбициозном управом. Циљеви морају бити јасни. Имам профи лиценцу тако да се отвара могућност рада и вођења неке од екипа и из виших рангова од Српске лиге. То би ми лично био јак изазов.У правим сам тренерским годинама. Занат сам добро испекао кроз седам година тренерског стажа у српсколигашком рангу. Водио сам Рудар, Мокру Гору, Вршац, Шапине, Млади радник 1926 и Слогу 33.Тренерски путеви су неизвесни. Све зависи од пуно других фактора. Најбитнија је  права фудбалска  средина. У сваком случају, следи занимљиво лето после овако велике паузе, каже Ферлеж. 

Текст и фото: Р. Сандић