2019-05-09T14:41:34+02:00 9. маја, 2019. 14:41 |

Фестивал цвећа и меда у Великом Градишту и Кусићу

Традиционално, већ шеснаести пут за редом, Фестивал цвећа и меда окупио је 5.  и 6.  маја у Кусићу и Велико Градишту врсне излагаче цвећа и производа од меда из читаве Србије. И поред лошег времена, на фестивалу су своју понуду представили многобројни излагачи који су вредно декорисали цветне и медне штандове.

Први дан Фестивала у Кусићу отворио је заменик председника општине  Слађан Марковић, док је другог дана у великом Градишту та част припала председнику Општине Драгану Милићу.

 На штандовима се могло видети баштенско цвеће, расадни  и декоративни материјали, украсно биље,  као и производи за негу и одржавање цвећа. Ово је била идеална прилика за излагаче да се сретну и размене искуства у вези са узгајањем и правилним неговањем  цвећа, али и за посетиоце који су уживали у несвакидашњем цветном призору и чули савете о расађивању, гајењу и прехрани цвећа. Најуспешнијима су, по завршетку програма, уручене вредне награде па је за најлепши цветни штанд награђен Небојша Станковић из Кусића, а за најлепши штанд са производима од меда Срђан Јовић из Тополовника.

Богат културно уметнички програм је испунио очекивања посетилаца. Наступили су КУД из Браничева и две дечје групе Ансамбла народних игара и песама „Властимир Павловић Царевац“ као и домаћини ОШ “Иво Лола Рибар“ из Кусића са песмама и здравицом.

Други фестивалски дан у Великом Градишту окупио је и ове године бројне излагаче на Тргу Младена Милорадовића.

Програм је почео наступом малишана Предшколске установе “Мајски цвет“, најмлађа дечја фолклорна група АНИП-а “Властимир Павловић Царевац“ из Великог Градишта представила се играма из Србије, а припремна фолклорна група АНИП-а је наступила са влашким играма.

Победнички цветни штанд је ове године уредила Вера Ранић из Кисиљева којој је награду уручио председник Општине док је директорка Туристичке организације Дајана Стојановић, уручила признање Мирку Арсићу из Бискупља за најбоље декорисан штанд са пчелињим производима.

Градиште је познато по труду уложеном у декорацију градског парка и Царевчевог шеталишта, доведеним на светски ниво.