2019-05-11T18:27:11+02:00 11. маја, 2019. 18:24 |

Фестивал цвећа у Пожаревцу

Произвођаче цвећа и меда из целог Округа послужило је лепо време првог дана Фестивала цвећа који је отворен на простру паркинга Начелства и Центра за културу у Пожаревцу. Догађај који је окупио више стотина произвођача отворио је члан Градског већа Дејан Крстић.

Најбољи су, као и сваке године, награђени. Најквалитенији садни материјал имали су Мијајло Маричић, Раде Сузић и Горан Животић. У категорији „Најлепше уређен штанд“ прва три места припала су Светлани Цивић, Небојши Станковићу  и Јожефу Боради. За најлепше икебане награђене су Марија Недељковић, Теодора Божиловић и Жељка Јовановић, ученице Пољопривредне школе са домом ученика „Соња Маринковић“ Пожаревац. Пригодан програм поводом отварања извели су малишани Предшколске установе „Љубица Вребалов“.

Организатори XII Фестивала цвећа су Туристичка организација Града Пожаревца, Удружења цвећара Браничевског и Подунавског округа и Удружење медара Пожаревац. Генерални покровитељ је Град Пожаревац.  Понуда цвећа је богата, а цене ниже у односу на уобичајене, а фестивал је отворен и сутра.

Опширнији извештај у недељнику „Реч народа“.