2018-08-22T12:54:37+02:00 22. августа, 2018. 12:54 |

Фестивал ,,Дани Анине“ у Румунији

Од Пожаревца до Анине: Културна сарадња и развој туризма

У склопу имплементације пројекта „Културно повезивање у сврху јачања туристичке атрактивности у Региону – Култура без граница“ који се реализује у оквиру програма прекограничне сарадње „Румунија-Србија 2014-2020“, пројектни тим испред Града Пожаревца је учествовао у реализацији фестивала „Дани Анине“ са партнерском оштином Анина из Румуније.

У оквиру реализације фестивала у Румунији наш град су представљали Културно уметничко друштво „Костолац“, млада певачица Емилија Митровић и фудбалски тим који су чинили ветерани.

Емилија и КУД ,,Костолац“ су наступили испред бројне домаће публике и побрали аплаузе, док је посебно упечатљив био наступ фудбалског тима, који је у конкуренцији тимова из Румуније, Србије и Македоније, освојио прво место и презентовао наш град, спортски дух и фер плеј на најбољи могући начин.

Према утврђеном плану реализације активности, партнери Град Пожаревац и општина Анина ће заједнички учествовати у реализацији фестивала у Србији и Румунији, развијати културну сарадњу између две државе, подстицати развој туризма у Региону и подржати неафирмисане уметнике и удружења у процесу изградње препознатљивости на тржишту.

Пројекат се реализује средствима Европске Уније уз учешће Града Пожаревца, републике Румуније и општине Анина. Вредност пројекта је 502.063,00 евра, а период реализације је од 23. децембра прошле године до 22. децембра текуће 2018. године.

Садржај овог документа је искључивa одговорност ауторa и не може се под никаквим околностима сматрати званичним ставом Европске уније.