ВЕЧЕРАС У ПОЖАРЕВЦУ ПОЧИЊУ ГЛУМАЧКЕ СВЕЧАНОСТИ „МИЛИВОЈЕВ ШТАП И ШЕШИР“

IMG_0400У Пожаревцу ће се од 23. до 28. фебруара, дванаесту годину заредом одржати Аматерске глумачке свечаности „Миливојев штап и шешир“. На фестивалу који ће вечерашњом представом „Тартиф“ у режији Бранка Кнежевића отворити позоришни аматери из Горњег Милановца, у такмичарском делу програма биће изведено укупно пет представа.
У среду, 24. фебруара, на програму је наступ пожаревачког позоришта „Миливоје Живановић“ са представом „Арсеник и старе чипке“, режисера Синише Станковића.Трећег дана свечаности, глумци Алексиначког позоришта извешће „Покондирену тикву“ у режији Милоша Паовића, док ће у петак, 26.фебруара, СКЦ Крагујевац, Академско позориште, у малој сали Центра за културу наступити са представом „Санаторијум“ режисера Мирослава Петровића. Последње такмичарско вече резервисано је за аматере „Театра пет“ из Београд, који ће извести представу „Буба у уху“, у режији Зорана Ракића.
У ревијалном делу овогодишњих Сусрета варошких позоришта Србије, у недељу 28.фебруара представиће се победник Фестивала „Живка Матић“, Општинско аматерско позориште „Бранислав Нушић“ из Малог Црнића. Они ће извести представу „Ревизор“ у режији Дејана Цицмиловића. Проглашењем најбољих и доделом награда, исте вечери се Фестивал и завршава.

Share.

Comments are closed.

Skip to content