2018-09-05T11:54:27+02:00 5. септембра, 2018. 11:54 |

ФЕСТИВАЛ „ВИМИНАЦИЈУМ ФЕСТ“: Све представе организују се у Центру за културу

Неповољни временски услови утицали су на то да се представе у оквиру Фестивала „Виминациум фест – Митови стари и нови“, организују у великој сали Центра за културу Пожаревац. Град Пожаревац је у ове сврхе издвојио нешто мање од 9 милиона динара.

Драги Ивић, директор ЦЗК  истакао је на јучерашњој конференцији за медије одржаној тим поводом, да су сценски услови много бољи него на терену. 

-То симболику фестивала ни у ком случају не умањује, а неће омести ни интересовање публике за овај догађај и његову естетизацију. Симбол фестивала је митологија, нешто што нас не везује стриктно за Виминацијум да би морало да се организује у Археолошком парку. Међутим, постоји могућност да се на овој локацији доделе главне награде и одржи завршни концерт, који иначе није позоришног типа, већ је рок опера. На овај начин бисмо ипак остварили неку физичку везу са Виминацијумом, нагласио је Ивић, уз напомену да су карте за представе бесплатне.

Михајло Несторовић, аутор и селектор „Виминацијум фест“-а сматра да је оваквих догађаја, као што је овај мало у нашем региону. По његовим речима, организатори ће се потрудити да све госте упознају са Виминацијумом, првобитним одредиштем одржавања фестивала. Такође, организатори ће наредне године вероватно одредити неки други термин за организацију „Виминацијум фест“ – а. Једино је важно да фестивал живи.
Синоћ је након отварања ове културне манифестације одиграна представа „Краљ Рикард III“, у извођењу Градског драмског казалишта „Гавела“ из Загреба.