2018-05-22T09:20:57+02:00 20. маја, 2018. 12:44 |

Филмска потера улицама Пожаревца – ухапшен осумњичени

Украдено возило заустављено у Дунавској улици

Током касних преподневних сати централним градским улицама одвијала се права филмска потера за синоћ украденим возилом марке „FIAT DOBLO“. Како смо незванично сазнали од неколицине очевидаца, једна од полицијских партола уочила је украдени аутомобил, и брзом акцијом оформљен је тим од неколико службених возила која су пратила украдено возило које се несомучном брзином кретало централним улицама Пожаревца. Према проценама неколицине пролазника украдени „FIАT DOBLO“ пројурио је Таковском и почетком Немањине улице брзином највероватније већом од 100 километара, а само случајност, срећа и сирене полицијских патрола које су упозоравале на опасност, спречили су трагедију.

Возило оштећено приликом потере

Како је на углу улица Немањине и Дунавске једно од возила застало поштујући саобраћајну сигнализацију, „FIАT DOBLO“ је налетео на њега одгурнувши га право у трафику. На сву срећу,  власник није повређен али је претрпео велики шок а његово возио је оштећено.

Неколико десетина метара даље у Дунавској улици, како кажу очевици, полицијски ауто је блокирао улицу, а возач украденог  „ФИЈАТА “ се некако зауставио,  оштетивши службено возило, искочио из аутомобила и почео да бежи ка зградама на месту некадашњег кафеа „Круг“. Муњевитом и присебом  акцијом припадника патроле саобраћане полиције, лопов је после само неколико минута лишен слободе и спроведен у полицијску станицу.

Како смо незванично сазнали, у овој управо окончаној акцији пожаревачке полиције оштећено је неколико возила, од којих једно полицијско, а сјајном координацијом и присебношћу полицијских службеника који су били на задатку, избегнута је трагедија  .

Текст и снимци: Влада Винкић