Овог викенда, 10. и 11. јуна, на атлетском стадиону у Краљеву одржано је финале Купа Србије за сениоре на коме је наступило три такмичара Атлетског клуба Пожаревац који су квалитетом заслужили да се нађу на терену. У женској конкуренцији надметале су се Кристина Стојановић и Катарина Рогожарски док се међу финалистима у мушкој такмичио Вељко Дом. Првог дана Купа Стојановић и Рогожарски наступиле су у трци на 1500 метара у којој је Кристина освојила четврто а Катарина седмо место.

Далеко успешнији за Пожаревљане био је други дан Купа Србије. У трци на 800 метара – жене, боје пожаревачког клуба бранила је Кристина Стојановић. У одличној трци Кристина је била трећа временом 2:14.12 иза такмичарки београдске Црвене звезде: Кaтaрине Милoсaвљeвић  (2:11.11) и Наталије Грујић (2:11.31). Вељко Дом је у дисциплини 800 метара – мушкарци освојио треће место и бронзану медаљу у времену свог најбољег резултата: 1:52.47  иза Алексе Милановића из ОАК Морава Ћуприја (1:51.71) и Дaриjа Бaшића Пaлкoвића члана суботичког Спартака  (1:51.75). Вреди подсетити да су Кристина и Вељко заправо јуниори са правом учешћа у конкуренцији сениора, што даје далеко већи значај освојеним медаљама.

– Следеће значајно надметање које нас очекује 1. и 2. јула је појединачно Првенство Србије за старије јуниоре у Новом Пазару где ћемо наступити у доста јачем саставу. У клубу се сви надамо да ће у Новом Пазару у трци на 800 метара наступати и Маша Рајић која је једно време паузирала. Наиме, како је имала лакшу повреду стопала, у претходном периоду била је поштеђена и сада, по санирању,  лагано се враћа у форму, каже Мирослав Јовановић тренер у Атлетском клубу Пожаревац.

Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content