2019-06-25T13:52:21+02:00 25. јуна, 2019. 13:52 |

ФК „МЛАДИ РАДНИК 1926“ ПОЖАРЕВАЦ: Од 1. јула школа фудбала

 

 

Фудбалски клуб  „Млади радник 1926“ представио је на конференцији за медије рад клуба и план за наредни период.

Сенад  Марић председник ФК „Млади радник 1926“ рекао је да се сениорка екипа налазила пред испадањем из српске лиге Запад, али да су на крају ипак успели да заузму шесто место и изборе се за опстанак . Марић истиче да је омладинска екипа била последња на табели и да је испала из лиге, те и да ће кадети наставити такмичење у лиги Западне Србије јер ће она од наредне сезоне бројати  осамнаест клубова. Што се тиче пионирске селекције она је у горњем делу табеле, добро се пласирала и остала је на истој позицији.

Марић је додао да је тренутно највећи проблем  недостатак помоћног терена за тренирање, те да је жеља Младог радника да у њему буду играчи из Браничевског округа, како би смањили трошкове клуба и анимирали   децу да тренирају фудбал.

Марић је најавио да 1. јула, након неколико година паузе, почиње са радом школа фудбала Младог радника. Координатор школе биће бивши репрезентативац Србије Марјан Марковић, који ће радити са још неколико тренера у школи фудбала,  а Марковић ће наредне сезоне  водити и пионирску селекцију Младог радника. Месечна чланарина за школу биће 1.500 динара.

Марјан Марковић кординатор школе фудбала „Млади радник 1926“, истакао је да ће се у наредном периоду потрудити  да окупе што већи број деце која ће тренирати фудбал.

Млади радник постаје од 15. jула и  први клуб у Србији који ће основати секцију за рад са децом са посебним потребама. Секција ће бити бесплатна, а обезбеђена је и опрема.

 

 

И.Р.