2019-11-19T18:34:28+01:00 19. новембра, 2019. 18:34 |

Формиран одбор Странке слободе и правде у Пожаревцу

У Пожаревцу је после пола године неформалног деловања, основан Иницијативни одбор Странке слободе и правде. Оснивању Одбора кога чине 25 чланова, присуствовао је лидер странке Драган Ђилас. Он је у обраћању прво нагласио да председник државе не сме да дели народ, али и да ће након смене власти „сви који су се огрешили о закон одговарати и да им неће судити улица већ институције“. Такође је рекао:

-Правда мора да се успостави у Србији. Колико људима фале боље плате, толико им фали правда. Људи морају да виде да је правда у Србији иста за све.

Ђилас, будућност Србије види у развоју енергетике и пољопривреде:

 -Прва ствар која треба да се уради када се промени власт је да се продати  рудници и земља врате Србији, јер да су пре нас продавали земљу, данас не би ни било Србије.

Он је у  Пожаревцу поручио да је „бавити се политиком привилегија и најлепши посао на свету, јер са те позиције можете нешто да учините за људе“.

  Додао је такође да је данас, са друге стране, веома тешко бити опозиција, поготову у малим срединама, али и да је то питање части.

Члан Председништва Странке слободе и правде, Горан С. Петровић рекао је да се нада да ће са пријатељима у Савезу за Србију и свим организацијама које желе да се боре за бољу будућност Пожаревца окупити што већи број људи.

 Председник Иницијативног одбора ССП-а, Влада Милосављевић је поздрављајући окупљене чланове, симпатизере и госте, проценио ситуацију у Пожаревцу речима:

 -Пожаревац напуштају највреднији и најстручнији суграђани у потрази за неким бољим животом. Пожаревац је град без инвестиција, без привреде, град у који се наши студенти по дипломирању не враћају, јер у њему не виде перспективу. Нове идеје и енергија су неопходни овом граду. Овај одбор ће у наредном периоду суграђанима понудити, како идејна, тако и кадровска решења, која ће дати одговоре на сва она питања која годинама оптерећују Пожаревац.

Својим присуством, подршку формирању Одбора ССП дали су представници пожаревачких одбора Демократске странке, Народне странке, покрета „Двери“ и „Искорак“ као и представници синдиката „Слога“.

                                                                                                       Д. Деурић