Политехничка школа у Пожаревцу спремно дочекује нову генерацију средњошколаца. Ова стручна школа ће и ове године понудити будућим ђацима савремену наставу коју прате савремена наставна средства али и богат ваннаставни програм. 

Школа ће и ове године уписати пет одељења првог разреда за подручја рада саобраћај и електротехника. Када је о саобраћају реч, уписује се једно одељење смера возач моторних возила који обухвата трогодишње образовање и два одељења техничарa друмског саобраћаја са четворогодишњим образовањем. На електротехници се уписује једно одељење електроинсталатера и једно комбиновано одељење са по 15 ученика смера аутоелектричар и сервисер за термичке и расхладне уређаје.Директор Политехничке школе у Пожаревцу Дарко Радовановић истиче да било који профил ученици да одаберу имаће изузетне услове за рад. 

-Ми континуирано обнављамо наставна средства, опремамо кабинете за све смерове савременим училима, тако да смо у корак са временом. Иако наставни плановни програми не успевају да прате напредак технологије у оној мери у којој би требало ми набавком савремених средстава то надокнађујемо. Ти квалитетни услови који су створени за извођење наставе у нашој школи као резултат дају и успех на такмичењима, рекао је Радовановић додавши да су ученици претходних година редовно међу прве три школе у Србији на такмичењима. 

-Још један показатељ квалитета рада је и то да велики број наших ученика настави школовње. Ученици који заврше четврти степен код нас настављају школовање на високим школама и факултетима. Такође и ученици трећег степена имају опцију уписа на високе школе, али и један добар број ученика након завршене праксе остаје да ради у сервисима, рекао је Радовановић. 

БОГАТ ВАННАСТАВНИ ЖИВОТ 

Политехничка школа у Пожаревцу труди се да редовно обогаћује школски живот ученика. Директор Радовановић каже да је он све сем сувопаран, те ученици имају додатну мотивацију за одлазак у Политехничку. Школа редовно организује једнодневне екскурзије и излете за ученике свих разреда на којима се на креативан начин упознају са будућом професијом. Неизоставни су и сајмови аутомобила, књига, технике и техничких достигнућа.

-Осим редовних наставних активности ми имамо и богат ваннаставни живот за наше ученике. Поред  рецитаторске, драмска секције је доста популарна, а такође и ликовна где сваке године организујемо ликовне колоније не само за наше ученике, већ и за ученике других школа. Такође организујемо и спортске турнире у свим спортовима, тако да заокружујемо образовни процес са свим тим ваннаставним активностима, рекао је Радовановић додавши да ученици који заврше Политехничку школу излазе као комплетна личност обогаћени свим сферама интересовања. 

И.Р.

Share.

Comments are closed.

Skip to content