У Забели је  одржана ванредна седница Изборне скупштине судијске организације ФС Браничевског округа. Досадашњи председник Горан Милановић изабран је на функцију председника судијске организације ФС региона Западне Србије и због немогућности да обавља обе функције повукао се са функције председника ССОС ФСБО. Из тог разлога организована је ванредна изборна Скупштина за функицу председника ССОС ФСБО до краја мандатног периода 2022-2026.година. Милановић је био председник судијске организације ФСБО од августа 2007.године и остао је на њеном челу 16 година. 

       Седницу је отворио досадашњи председник судијске организације ФСБО Горан Милановић и поздравио делегате Скупштине и госте међу којима су били  Александар Стојадиновић, председник ФСБО, Бојан Карановић, ген. секретар ФСБО, Златко Стокић, члан ИО ФСБО и Зоран Демић, председник КУС-а ССОС ФСБО. Седници су присуствовали и чланови ИО ССОС ФСБО: Милан Николић, Милан Новаковић и Жељко Радовановић. 

       По усвајању дневног реда изабрана су радна тела Скупштине. 

       Радно председништво радило је у саставу: Срђан Грујић (Пожаревац), председник и чланови: Ненад Илић (Петровац на Млави) и Златко Станојевић (Мало Црниће). У верификационој комисији били су: Милош Киковић (Велико Градиште), председник и чланови Драган Конић (Петровац на Млави) и Игор Ђурић (Жабари). 

       Председник верификационе комисије Милош Киковић, констатовао је да су присутна 14 делегата Скупштине ССОС ФСБО од укупно 18, од тога 10 са верификованим мандатима и 4 нова делегата и предложио Скупштини да верификују мандате новим делегатима што је једногласно и урађено.  

       Извештај о раду поднео је досадашњи председник Горан Милановић, који се осврнуо шта је урађено у протеклом периоду и навео да новом руководству судијске организације ФСБО као до сада најважнији циљ мора да буде омасовљење судијског кадра у општинским организацијама судија. Извештај је једногласно усвојен. 

      У складу са Правилником ССОС ФСБО предлог за председника стигао је само за једног кандидата и то за Ненада Перића из Жагубице, судију Српске лиге Запад. Предлог за Ненада Перића дошао је од стране 4 организације судија и то: ОФС Жагубица, ОФС Петровац на Млави, ОФС Кучево и ОФС Велико Градиште. 

      После завршене дискусије, председавајући је ставио предлог на гласање и једногласно је изабран Ненад Перић из Жагубице за председника ССОС ФСБО до краја  мандатног периода 2022-2026.година. 

       Новоизабрани председник у првом обраћању по избору, захвалио се делегатима Скупштине на поверењу најавио је нове акције и пројекте и још веће омасовљење. За потпредседнике предложио је Драгана Николића (Пожаревац) и Милана Николића (Жабари) а за остале чланове Извршног одбора Горана Милановића и Марка Рацића (Петровац на Млави), Мају Милошевић (Пожаревац), Милана Новаковића (Кучево), Радомира Миладиновића (Велико Градиште) и Милоша Тодоровића (Мало Црниће). Предлог је једногласно усвојен. 

      Нови чланови Надзорног одбора ССОС ФСБО су Златко Стокић, председник (Велико Градиште) и чланови Стефан Јовић (Петровац на Млави) и Марко Стефановић (Пожаревац). 

   С.С.

Share.

Comments are closed.

Skip to content