Већ десет дана на терену Градског фудбалског стадиона изводе се радови на уређивању објеката на популарном Вашаришту. Председник Младог радника 1926 Сенад Марић, без обзира на велике врућине, пажљиво надгледа радове.

-Уз помоћ Града Пожаревца, градоначелника Банета Спасовића као и СЦ „Пожаревац“ који управља овим објектом, решили смо да мало реновирамо наш стадион. Пре свега да испунимо захтеве ФС Србије. Морали смо голове да померимо за пола метра и поставимо их онако како треба. Терен је такође померен за метар према источној трибини. Клупе за резервне играче и делегата, са настрешицама, пребачене су испод западне трибине.Такође, радимо нову кућицу за продају карата на улазу у стадион. Фарбамо западну трибину на којој наредних дана треба да се постави 800 нових столица са наслоном.У току су и радови на ВИП ложи, која је у јако лошем стању, а побољшаћемо и услове у новинарској ложи, како би „седма сила“ такође имала пун комфор.

Оваквих радова није било у последњих пет и више година.

 -Ми смо само корисници овог објекта, који је заслужио да се уреди и још више приближи нашим навијачима и грађанима. Градска самоуправа нас у томе подржава, Спортски савез Пожаревац такође, а имамо и помоћ неколико приватних фирми, пре свих предузећа нашег некадашњег председника Ђорђија Бојатовића, каже Марић.

Сви ови радови морају се завршити до 18. августа када креће нова првенствена сезона у Српској лиги „Запад.“

                                                             Текст и фото:  Р.Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content