Градска фудбалска лига „Пожаревац“ коју води ГФС „Пожаревац“ играна је у сезони 2018/19. у две групе. У групи „Дунав“ такмичило се десет клубова: Љубичево, МИП Мајдан (Пожаревац), Батовац, Сопот (Пожаревац), Слога (Ћириковац), Пролетер 1932 (Пожаревац), Дунав (Острово), Морава 1932 (Пругово), БСК 1931 (Брежане) и Моравац 1933 (Драговац). Прво место убедљиво је освојило Љубичево (52). МИП Мајдан (39) био је други.

     У групи „Млава“ играло је девет клубова: Млава (Братинац), Бели орао (Брадарац), Напредак (Бубушинац), Земљорадник (Трњане), Слога (Дрмно), Победа (Стари Костолац), Слога 1936 (Касидол), Војвода  Миленко (Кличевац) и Металац (Пожаревац). Прво место освојила је екипа Млаве (41) из Братинца испред Белог орла (35) из Брадарца.

     Првенство у обе групе протекло је без проблема.

     Прваци обе групе играли су по завршетку лига такмичења  „мајсторицу“ за ласкаву титулу апсолутног првака која је уз то победнику доносила директан пласман у виши ранг. Љубичево је победило Млаву са 3:0 на Градском стадиону у Пожаревцу и директно се пласирало у МФЛ „Дунав“.

     „Млава“ је имала нову шансу да се у бараж утакмици домогне вишег ранга. Братинчани су играли против првака ОФС Велико Градиште, екипе Баштована 2015 из Царевца. „Млава“ – „Баштован 1915“ 2:0. Тако је и „Млава“ из Братинца, поред Љубичева, ушла у виши ранг, односно у МФЛ „Дунав“ коју води ФС Браничевског округа.

     Уласком у виши ранг „Љубичево“ и „Млава“ су потврдили да се у Градској фудбалској лиги „Пожаревац“ игра квалитетан фудбал и да су клубови добро организовани.

                                                                           Текст и фото: Р.Сандић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content