2019-07-07T20:07:54+02:00 7. јула, 2019. 20:07 |

ФУДБАЛ: Лука мерка понуде

Предраг Лука (31), један од великих фудбалских асова са Вашаришта   тренутно одмара у свом родном Пожаревцу и вага бројне  понуде за нову сезону. Искусан бочни – везни нападач каријеру је почео у Младом раднику. Прошао je све узрасне селекције и био бриљантан у сениорском саставу. После Вашаришта играо је у београдском  Раду, Партизану и ОФК Београду, Младости из Лучана, Темнићу из Варварина, а прошлог пролећа у српсколигашу Слога 33 из Петровца на Млави.

    -Тренутно одмарам и вагам понуде. Још нисам преломио у чијем ћу дресу играти. Разговори и преговори су у току, а понуда има доста. Драго ми је да смо са Слогом 33 изборили  опстанак у Српској лиги „Запад“, каже Лука.

      Уласком РСК у Српску лигу, сада су из Браничевског округа три клуба на „Западу“.

      -Поред Раброваца, ту су и Петровчани и Пожаревљани. Верујем да ће Млади радник водити главну реч са новим тренером Зденком Муфом. Слога, такође са новим тренером Андријом Ферлежом биће у горњем делу, а РСК има све услове да буде у средини табеле. Ипак, лига је сада много јача и проширењем на 18 клубова биће дуга, а самим тим додатно напорна.

     Нови тренер Слоге, Пожаревљанин Андрија Ферлеж волео би да останете, али и нови председник Младог радника Сенад Марић жели да се као искусни нападач вратите у свој матични клуб.

     -Било ми је лепо у Петровцу на Млави. Што се тиче Младог радника, моја је кућа преко пута стадиона на Вашаришту. „Млади радник“ ми је усрцу и кад тад вратићу се у мој вољени клуб.

      Пожаревачки навијачи који воле брзину и дриблинг много би се  обрадовали када би Вас опет видели на Вашаришту.

      -То је тачно. У питању је арома, укус, квалитет. Као у кафани, десет без или са луком. Није исто имати  тим са десет без, или са десет играча са Луком, шали се Лука.

       Предраг Лука је главна звезда летњег прелазног рока у Браничевском округу. Ако не прихвати понуде Слоге или Младог радника можда ће прихватити позив од неких клубова из Војводине. Видећемо.              

                                                                     Текст и фото:  Раде Сандић