2019-09-22T09:27:24+02:00 22. септембра, 2019. 09:27 |

ФУДБАЛ: Марија Вуковић у дресу репрезентације

После више од деценије ипо или још прецизније после 18 година проведених у дресу пожаревачког суперлигаша ЖФК „Пожаревац“, голгетер и дугогодишњи капитен, уз то и репрезентативка Србије Марија Вуковић, како је наш лист већ писао, напустила је матични клуб и каријеру наставила у иностранству. У последњој сезони 2018/19. Блистала је у своме клубу, али и у дресу футсал репрезентације Србије.

      -Тешко је било растати се после дугог низа година проведених у ЖФК „Пожаревац“.  Играчку  каријеру настављам у руском прволигашу Рјазању ВДВ из истоименог града удаљеног од Москве 150 километара. У новом клубу добро сам примљена и успела сам да својим играма изборим статус стартера. До сада сам дала пет голова…Првенство је почело, играмо и национални куп, а следи и играње у Купу шампиона Европе, каже Вуковићева.

Наша репрезентативка и једна од најбољих стрелаца српске Супер лиге  за жене, на путу је да своје голгетерско умеће докаже и на руским фудбалским теренима. Тако је у другој првенственој утакмици постигла класичан хет-трик (три гола узастопце), Рјазањ ВДВ као гост победио је тим Торпеда у Ижевску са 5:0, а Вуковићева, која игра у шпицу напада, дала  је своја три „везана“ гола у 26, 28. и 35. минуту игре.

       Иначе, ових дана Марија Вуковић је поново у Србији, због припрема репрезентације за утакмице са Казахстаном, Северном Македонијом и Аустријом у оквиру квалификација за првенство Европе.

                                                                                                       Р.Сандић