2019-08-08T08:31:09+02:00 8. августа, 2019. 08:31 |

ФУДБАЛ:„Млади радник“ форсира рад са младима

Школа фудбала „Млади радник 1926“ после једногодишње паузе враћа се раду. У школу најпопуларнијег и најмасовнијег спорта, фудбала, могу се уписати сва деца узраста од 5 година па на више, без обзира на таленат и ниво физичких способности. Упис се обавља на Градском стадиону, популарном „Вашаришту“, сваког радног дана од 19 часова. Месечна  чланарина износи 1.500 динара. За разлику од приватних школа, клуб сноси све трошкове такмичења, као што су котизације, превоз, опрема за тренинг и утакмице. Тренинзи и утакмице се одржавају на терену стадиона, а тренери су искусни спортски радници са лиценцама.

Координатор школе и тренер пионирске селекције је бивши репрезентативац Југославије и играч Црвене звезде, интернационалац и својевремено капитен Младог радника Марјан Марковић.Тренери петлића и предпетлића су Марјан Цизлер и Небојша Стојићевић, док је за кадете задужен Горан Пантић. Секретар школе фудбала је Саша Трајиловић.

 -Усмеравамо децу да кроз рад, забаву и играње фудбала као и дружење изграде своју личност и у исто време постану добри фудбалери. Наша жеља је да стварамо породично-другарску атмосферу у којој ће се деца осећати пријатно и сигурно да би могла да искажу сав свој потенцијал, каже председник клуба Сенад Марић.

Тренутно у генерацији најмлађих школараца има 20 играча: Никола Ђорђевић, Филип Јанковић, Урош Трајиловић, Лука Ђурић, Андрија Лукић, Андреја Гајић, Филип Поповић, Виктор Илић, Лазар Аксентијевић, Матија Илић, Ђорђе Ђорђевић, Лазар Ракочевић, Стефан Станојевић, Сава Петровић, Филип Николић, Константин Миленковић, Огњен Јанковић, Василије Марковић, Матеј Филиповић, Марко Тепавац, Павле Живковић, Богдан Трифуновић, Вук Бојатовић, Лука Бајић, Михајло Миланко, Лазар Пајић, Павле Кандић, Лука Кандић, Милош Костић и Михајло Костић .

                                                                                                              Текст и фото: Р.Сандић