Фудбалски клуб „Млади радник 1926″ из Пожаревца угостио је, у оквиру 18. кола Српске лиге „Запад“, екипу „Јошанице” из Новог Пазара и на крају био задовољан ремијем 2:2.

САСТАВ ЕКИПА:

        ФК „Млади радник 1926″ Пожаревац – 12 Алекса Аврам, 4 Илија Ђорђевић, 5 Марко Живановић, 8 Милош Јанковић, 10 Александар Марковић, 11 Богдан Димитријевић (Мл), 17 Стефан Луковић (Мл), 18 Урош Милорадовић, 23 Новак Стевић (Мл), 31 Лука Пауновић и 77 Светозар Реџић.

        ФК „Јошаница” Нови Пазар – 1 Владан Симић, 4 Марко Јелић (Мл), 6 Един Феризовић, 8 Мирза Шаћировић, 9 Дајлан Баждаревић, 10 Назим Хаџибулић, 11 Недим Демировић (Мл),14 Ибрахим Фијуљанин (Мл), 15 Ертан Маровац, 33 Шериф Мулић и 59 Амар Нуровић.

Први гол у 2.минуту

         Нису се још сви посетиоци стадиона „Др Михаило Андрејевић Андрејка” ни сместили на трибине, а гости су већ водили са 0:1. Погодак је главом постигао бонус играч Марко Јелић након центаршута Недима Демировића. Играо се 2. минут.

          Неколико минута касније могао је Баждаревић да дуплира вођство али је након несигурне реакције одбране домаћих ипак био непрецизан када је доста искоса шутирао поред стативе пред празним голом.

          У осмом минуту могао је да се прослави Милош Јанковић јер му је мало недостајало да савршеним „маказицама” матира гостујућег чувара мреже Владана Симића, али је лопта, након изузетно тешког, али ефектног ударца, ипак отишла преко гола.

          Половином првог дела игре имали су домаћи најзрелију шансу када је Стефан Луковић у трку шутирао са 16 метара, али је голман последњим напорима стигао лопту, која је ишла тик поред десне стативе.

           Само минут касније долази до изједначења. Корнер са десне стране дочекао је крај леве стативе Милорадовић, шутирао главом, али је на путу ка мрежи заустављена од стране одбране гостију. Међутим, на правом месту се нашао Милош Јанковић и спровео ју је у мрежу у 25. минуту. Са овим резултатом се отишло на одмор.

2:2 ЗА КРАЈ

       Прекид је више одговарао гостима јер су поново дошли у вођство и то у 54. минуту. Након једног скраћеног корнера, Ертан Маровац је био највиши у петерцу и главом матирао домаћег чувара мреже Алексу Аврама, 1:2 за Јошаницу.

       Мало касније бележимо одлично изведен слободан ударац Пожаревљана са око 20 метара, али је за мало непрецизан био Стефан Луковић.

       Трагичар сусрета за госте био је Един Феризовић. Наиме, он је један добар шут Александра Марковића из Младог радника са дистанце несрећно скренуо у своју мрежу преваривши сопственог голмана и поставивши коначан резултат утакмице 2:2, полувреме 1:1.

      У наредном колу Пожаревљани путују у Подунавце, где ће их дочекати екипа „Реал” која се налази на високом петом месту, док „Млади радник“ уочи те утакмице заузима и даље осму позицију.

                                                                                                                              С.С.

Share.
Leave A Reply

Skip to content