У граду на Дунаву, 29. маја, гостује београдска Црвена звезда. Дуел почиње у 17,30. У предигри наступају петлићи ВГСК-а и Црвене звезде.

Љубитељи спорта и фудбала у Великом Градишту ове године низом садржаја обележиће значајан јубилеј својих љубимаца,100 година постојања Фудбалског клуба ВГСК.

После освајања титуле победника купа на подручју Окружног савеза и солидног пласмана у Зонској лиги „Дунав“, век постојања Градиштанци ће наставити да обележавају и наредних недеља и месеци.

Првотимци ВГСК-а, 29. маја, угостиће омладинце београдске Црвене звезде. Ревијални сусрет почиње у 17,30, а у предигри мегдан ће поделити петлићи два клуба. Тај сусрет почиње у 16 часова.

Половином јула, у галеријском простору, најављено је отварање пригодне изложбе фотографија и трофеја из историјата најстаријег фудбалског клуба у овом делу Србије. У истом простору биће промовисана и нова монографија о клубу из пера публицисте Драгана Живановића.

Почетком септембра планиран је ревијални сусрет градиштанског клуба и пожаревачког Младог радника. Про- тивник је изабран због чињенице да је први ривал по оснивању ВГСК-а била пожаревачка Викторија сада већ далеке 1924. године. Истог дана биће одржана и свечана академија на којој ће заслужним појединцима, колективима и институцијама бити уручена пригодна признања.  

С. П.

 

 

Share.
Leave A Reply

Skip to content