2020-05-18T09:39:35+02:00 18. маја, 2020. 09:39 |

ФУДБАЛ: Сагласни са одлуком ФСС

Фудбалски савез Србије донео је одлуку по којом се сви нижи рангови такмичења од Супер лиге проглашавају окончаним на свим нивоима у тренутку проглашења ванредног стања. Пожаревачки српсколигша Млади радник 1926 је на табели заузео 16. место у категорији 18 клубова на српсколигашком „Западу“. Председник клуба Сенад Марић верује да ће Пожаревљани и у наредној сезони бити српсколигаши.

     -Апсолутно се слажем са одлуком ФСС да се првенство не настави. Скоро сви клубови нису у стању да испуне захтеве предвиђене мерама даље здравствене заштите од коронавируса. Немогуће је обезбедити прописану дистанцу у просторијама, тешко је  избећи контакате приликом путовања, тренинга и самих утакмица. Морали би, пре сваке утакмице, сви актери да буду прегледани, да им се мери температура…У многим европским земљама, поготово у нижим ранговима, првенства су завршена и сасвим је исправно да и код нас буде тако, каже Марић и додаје:

      -Поштујемо све инструкције ФСС јер су животи и здравље спортиста и њихових породица, најбитнији. Председник Александар Вучић и лекарска струка наше земље су предузели изузетно добре мере које су спасле бројне животе. Зато, не би требало да наставком такмичења покваримо све постигнуто у борби са невидљивим смртоносним непријатељем, Ковидом -19. Понаваљам, клубови у Трећој лиги као и они у нижим лигама, немају могућности да испуне услове које предлаже здравствена струка.

     Млади радник је у опасној зони и питање опстанка је актуелно?

     -Ми смо се добро припремили за пролећени део и сасвим сигурно би се нашли у златној средини. Испред нас је Мачва 1929 из Богатића са такође 17 бодова, РСК из Раброва и  Пролетер Михајловац са по 18 као и Таково из Горњег Милановца са 19 бодова на дванаестом месту. Очекујем да ће у наредних седам дана  председник Бранко Стојаковић одржати седницу ИО ФС РЗС на којој ће бити донета одлука о саставу свих аматерских лига у региону Западне Србије за ново првенство. Надам се и чврсто верујем да ћемо и остати српсколигаши из Браничевского круга као и Слога 33 из Петровца на Млави, РСК из Раброва и Поморавље из Влашког Дола, каже Марић. 

                                                                                                        Текст и фото: Раде Сандић