2019-08-18T21:22:09+02:00 18. августа, 2019. 21:22 |

ФУДБАЛ: Санела се вратила на Вашариште

Суперлигаш ЖФК „Пожаревац“ увелико ради под руководством новог тренера Славке Пашти из Смедерева. Одласком фудбалерке Марије Вуковић, која је била носилац игре и капитен, навални ред је знатно ослабљен, али је зато одбрана ојачана. После доста година, вратила се у свој матични клуб и прикључила тренинзима на Вашаришту, такође искусна Санела Јовановић (37).

 -Дошла сам у матични клуб да помогнем како би задржали дугогодишњи суперлигашки статус. Почела сам да играм фудбал у петнаестој  години овде у Пожаревцу управо оног дана кад је основан женски фудбласки клуб који се тада звао „Бусије“. Играла сам све док ми се није родио и други син. Престала  сам са играњем крајем 2012. године да би после пет година паузе заиграла поново али за Раднички из Крагујевца, такође суперлигаша, каже Санела Јовановић.

Непрелазни штопер и велики борац, не признаје године.

 -Имала сам позиве из Италије да играм у Другој лиги, али се нисмо договорили, јер ипак сам ја мајка двојице будућих фудбалера и деца морају бити поред мене, тако да је тај трансфер пропао. Што се тиче година још могу. Важно је фудбалско искуство, знање и наравно срце. Прихватила сам позив Славке Пашти. Брзо смо се договориле тако да ћу опет свим срцем играти за мој клуб и наравно поново бити капитен, каже Санела.

                                                                                                                     Р.Сандић