У финишу првенствене трке пожаревачки српсколигаш „Млади радник 1926“ од 24. кола не зна за пораз. Од седам сусрета четири су добијена, а друга три су заврешна без победника. Савладани су ФАП, Јошаница, Полет и Дрина, а ремизирано са Лозницом, Пролетером и Тутином. Капитен и голман Владимир Савић (23) је против Дрине у последњем колу одиграо опроштајну утакмицу.

-Финиш нам је врло добар. У седам  утакмица у низу, нисмо поражени. У Љубићу смо победили захваљујући навали која се распуцала и постигла пет ефектних голова. Забележили смо мали рекорд од седам везаних утакмица без пораза. Достојно смо се  опростили  и обрадовали  наше  навијаче на Вашаришту, каже Савић.

  Последња утакмица је и мали јубилеј за капитена.

-После повреде капитена Уроша Петковића као његов заменик преузео сам капитенску траку овог пролећа и успешно је носио. Сви играчи су ме испоштовали максимално. Иначе, сусрет против Дрине ми је јубиларан.То је била моја 150 утакмица у дресу сениорског састава Младог радника. Уједно, то је и мој опрошајни сусрет.Чврсто сам то одлучио, обавестио сам благовремено све играче и функционере, тако да после шест година коначно напуштам Вашариште и вољени „Млади радник“, каже Савић.

Један од најбољих голмана на „Западу“ и изврсни голман Младог радника, има више понуда, па је растанак био дирљив. Председник Сенад Марић му је пре почетка задњег сусрета уручио урамљени дрес са цифром 150. Када је пет минута пре краја тренер Андрија Ферлеж извршио измену голмана, Савић је капитенску траку предао искусном Милану Лазићу, а са западне трибине одјекнуо је буран аплауз навијача, којим је испраћен капитен Владимир Савић.

                                                                                                                               Текст и фото: Р.Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content