2020-05-29T20:05:19+02:00 29. маја, 2020. 20:05 |

Фудбал се вратио у Шапине

СТАДИОН НА СТИШКОМ БРДУ ПОНОВО РАДИ

Накада успешан српсколигаш и један од најбољих клубова у ФС БО  угашен је пре три године. На сву срећу не заувек. Угледном фудбалском раднику и бившем секретару Шапина Топлици Јовићу, професионалном секретару ОФС Мало Црниће тренутно је пуно срце, дочекао је да види како оживљава клуб у његовом селу.  


 -По завршетку првенства, у сезони 2016/ 2017. дошло је до неслагања у нашим редовима због чега су прекинуте све фудбалске активности и тадашње комплетно руководство напустило клуб. А дуги низ година имали смо једну од бољих екипа на срколигашком „Западу“, сећа се Јовић.

Трогодишња туга за фудбалом у невеликом стишком селу Шапине надомак Пожаревца, које има један од најлепших стадиона у Браничевском округу, покренула је житеље да оживе клуб истог имена и наставе фудбалску традицију тамо где је прекинута.

Једноставно, нисмо више могли без фудбала. После три године паузе опет смо се окупили и одржали Изборну скупштину. Седамнаестог маја ове године формирана је нова управа. За председника је изабран Бобан Мишић, бивши омладински аматер, репрезентативац Србије и дугодишњи капитен Шапина. Потпредседник је Драгиша Станисављевић, некадашњи први човек клуба, а секретар Добрица Стојковић. Чланови УО су: Саша Лилић, председник МЗ Шапине, Радиша Живановић „Маџар“, својевремено алфа и омега клуба, творац највећих успеха и главни финансијер, Златко Перић и Милош Урошевић, будући капитен тима. Мојој маленкости је поверен  задатак координатора свих активности Клуба.

 Терен стадиона на стишком брду током паузе био је запуштен као и спратна зграда са свлачионицама, канцеларијом за службена лица, бифеом и терасом на којој се налази ВИП ложа.  

-Кренули смо сложно и одлучно да мењамо ситуацију. Два дана после одржане Скупштине, ново руководство, заједно са највернијим навијачима извело је радну акцију на запуштеном терену. Висока трава је покошена. Рашчишћен је прилаз службеним просторијама, које су током минуле три године више пута обијане. Лопови су нам однели опрему и остале реквизите, онеспособили трактор за кошење траве…Све је то сада прошлост. Оспособићемо терен за игру, постаће поново перфектан као некада када су нам гостовали Слога из Пожеге, пожаревачки Млади радник, Златибор из Чајетине, Јошаница из Новог Пазара, крагујевачки Раднички, Смедерево и многе друге српсколигашке екипе, сазнајемо од Јовића.

 Руководство је почело да окупља играчки кадар.

       Окупљамо играче за првенствену сезону 2020/2021. и старт у лиги ОФС Мало Црниће. Почињемо од најнижег ранга. Амбиције су нам увек победничке. У старту капаришемо прво место. Реално планирамо да за две године прескочимо Општинску лигу и МФЛ „Млава“ и ускочимо у Браничевску окружну лигу, а после ћемо кренути ка зонском рангу, оптимиста је Јовић.

                                                                                 Текст и фото: Раде Сандић