2019-12-06T09:26:14+01:00 6. децембра, 2019. 09:26 |

ФУДБАЛ: Титула зимује у Маљуревцу

Завршен је јесењи део првенствау  МФЛ „Дунав“ коју води ФС Браничевског округа.Титулу јесењег првака освојио је Вихор из Маљуревца. Лига је почела са 14 клубова, али је из организационих разлога одустао ФК „Макце“, тако да је учествовало 13 екипа.

„Вихор“ (29) је први, следи „Младост“ (27) из Бискупља и као трећи  је „Барич“ (26). Четрта је „Млава“ (23) из Братинца, а пети „Дизел“ (Баре). Шести и седми су: „Слога“ (Мустапић) и „Напредак“ (Пољана) са по 16, док су осми, девети и десети  „Жика Марковић – Уча“ (Миљевић), „Житковица 2017“, и „Стиг 1955“ (Берање) са по 15 бодова. Једанаесто је „Љубичево“ (10), дванести „Баштован 2015“ (Царевац) са 7 и последњи на 13. месту је ФК „Десине“ са само 3 бода.

 Наравно да ће пролећна трка бити веома интересантна, јер „Младост“ и „Барич“, па и „Млава“ имају велике шансе да се домогну првог места које води у Браничевску окружну лигу.

 За сада Маљуревачни имају миран зимски сан који су асполутно заслужили, обзиром на то да су девет пута победили, два пута ремизирали и само једну утакмицу изгубили освојивши 29 бодова са импозантном гол разликом 36:18.

 За овај успех, освајање титуле јесењег првака у МФЛ „Дунав“ заслужни су играчи: Драган Корнеско, Милан Милићевић, Иван Јовић, Милош Илић, Иван Станковић, Виктор Мирковић, Марко Раковић, Марко Девић (капитен), Милош Савић, Владимир Јовичић, Никола Ђорђевић, Душан Станковић, Стефан Мишковић, Милан Пајић (нај голгетер, 10), Живорад Ђорђевић, Марко Радосављевић, Филип Ђорђевић и Данијел Матејић, као и тренер Малиша Станојевић и председник клуба Живорад Милановић.

                                                                                        Текст и фото: Р. Сандић