Минулог лета наша репрезентативка Марија Вуковић, бивша дугогодишња играчица и капитен пожаревачког суперлигаша ЖФК „Пожаревац“ преселила се у Русију и заиграла успешно у Рјазану ВДВ који се такмичи у Премијер лиги. Вуковићева се пред Нову годину обрела у Пожаревцу и одмах дошла у халу СЦ „Пожаревац“, на Меморијални турнир у малом фудбалу „Топлица Илић“.

 -Пробни период ми је истекао у новембру и одмах су ми понудили продужење уговора на још десет месеци тако да ћу и  2020. године бити у Рјазању ВДВ. Стандардна сам првотимка у веома добром саставу новог клуба  у коме са лакоћом дајем голове, каже Вуковићева.

Дочек Нове године морао је да се догоди у Србији.

-Нормално. Мало у Београду, а више у Пожаревцу. До краја јануара имам зимски одмор. Ужелела сам се пријатеља и срце ми је пуно  што сам опет са њима.

Репрезентативне обавезе?

-У пуном сам тренингу и доброј форми, спремна да одговорим свим репрезентативним обавезама како у „А“ селекцији Србије, тако и у државној селекцији футсал репрезентације.

Да ли су Рјазањ и Русија пун погодак?

-Примљена сам изврсно. Клуб је европског калибра. Услови за рад и тренинге су на веома високом нивоу, једном речју презадовољна сам, каже Вуковићева.

                                                                                        Текст и фото:  Р. Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content