2019-09-19T08:49:44+02:00 19. септембра, 2019. 08:49 |

Фудбалски клубови Општине Жагубица: Такмичи се 13 клубова

Пред  почетак првог кола јесењег дела првенства такмичарске 2019 – 2020. године у Жагубици је одржана Конференција фудбалских клубова Општинске лиге у чијем је раду учествовао и први човек Општине, председник Сафет Павловић. Скупу су присуствовали представници Фудбалског савеза Општине и руководства свих клубова са територије Жагубице. Одређен је састав лиге, утврђен распоред такмичења и извучени парови првог кола.

Сафет Павловић

Председник Сафет Павловић изразио је задовољство што је остварена идеја да свако насеље има свој фудбалски клуб и што су услови на спортским теренима све репрезентативнији.

-Прича од пре пар месеци да ће Општинска лига Жагубице општина имати 12 клубова је превазиђена, ми сада имамо за такмичење 13 клубова. Свако село има своју екипу. Противник сам тога да доводимо играче са стране и у томе имам подршку својих сарадника. Средствима буџета реновирали смо свлачионице у Лазници, Изварици, Крупаји, у Јошаници смо поред свлачионице средили комплетно игралиште, сва игралишта смо оградили, за сваки клуб обезбедићемо нову опрему и потребне машине за одржавање терена. На нашој територији функционишу и две школе фудбала, у Жагубици и Крепољину тако да школујемо децу која пребивају на нашој територије за будуће фудбалске асове, рекао је на Конференцији председник јаношевић и позвао Жагубичане да у што већем броју долазе на утакмице и бодре играче.

Поред клубова у Општинској лиги Жагубица има клубове у вишим ранговима такмичења. Подсетимо то су у оквиру Окружне Браничевско-подунавске лиге ФК „Рудар“ Крепољин, а у оквиру Међупштинске фудбалске лиге „Млава“ фудбалски клубова „Полет СД“ Суви До, „Јасеновац“ Кленовник и „Борац“ Вуковац.