Велику победу извојевали су футсалери Пожаревца  23. фебруара на свом терену. Након велике борбе и неизвесности савладана је екипа „Калча” из Ниша резултатом 8:4, полувреме (3:2).

     Утакмица се играла у оквиру 16. кола Друге лиге Србије, пред око 400 гледалаца који су посетом, упркос нешто лошијим резултатима у наставку сезоне, поклонили поверење момцима Милоша Ђорђевића. Домаћи футсалери су им узвратили победом, захваливши им се на крају на великој енергији коју су добијали са трибина током читавог меча.

     Гости су наступили у пуном саставу, док су Пожаревљани поново били лишени услуга Горана Лепојевића, једног од важнијих шрафова тима.

     Домаћи су у овој утакмици кренули како се само пожелети може. Већ у осмом минуту било је 3:0 за КМФ „Пожаревац” головима Гостојића у 5. и 8. минуту и Владимира Симића у шестом минуту утакмице. Тада се гости буде и до краја полувремена успевају да смање резултат на 3:2 головима Ивана Крстића у 11. минуту и Алексе Пешића, четири минута пре одласка на одмор.

     Тек што је почело друго полувреме, догодила се ситуација која је битно утицала на наставак утакмице. Наиме, након жутог картона који је добио у првом полувремену, Владимир Симић је након једног старта у првом минуту наставка добио још једну опомену и самим тим искључење. Према правилима футсала, када се то догоди, искљученог играча може заменити други тек након два минута, тако да су домаћи играли 120 секунде са три играча у пољу.  Неколико секунди пре него што ће Пожаревљани поново постати комплетни, Нишлија Димитрије Раденковић погађа за изједначење, 3:3.

     Тада наступа рововска борба и једних и других и на следећи гол се чекало пуних 13 минута. Четврти погодак постигао је, за Пожаревац, брат искљученог Владимира, Ненад Симић. Међутим, само два минута касније гости изједначавају на 4:4 преко Вука Булатовића.

     Тада, у последња три минута наступа права голеада. Најпре је поново домаће довео у вођство Никола Пајић, а до 6:4 се стигло трећим голом Гостојића на овом мечу. У тим тренуцима гости играју већ увелико са голманом у пољу и за то их кажњавају својим головима Пајић и Јеремић за коначних 8:4.

      Треба напоменути да је на полувремену утакмице, поред наградне игре за гледаоце, публици приказан приказ вештина школице спорта „Спортић” иначе бесплатног програма за предшколце Спортског центра Пожаревац.

      У следећем колу Пожаревљани играју са још једном нишком екипом, али овога пута у гостима. Противник ће им бити „Гвоздени пук” који се налази при дну табеле али са репутацијом да уме да изненади фаворите.

      Пожаревачки футсалери се и даље налазе у зони која носи са собом бараж и борбу за Прву лигу и зато им је добар резултат наредног викенда неопходан. Следећа екипа која долази у Пожаревац је тим из Крагујевца, такође из „доњег дома” табеле.

                                                                                                                              С.С.

Share.
Leave A Reply

Skip to content