Репрезентацијa Србије У19

         Двојица првотимаца Клуба малог фудбала „Пожаревац“ добила су позив за младу државну селекцију, за коју ће наступити против Шпаније.

          Добар рад са младим играчима и план развоја пожаревачког клуба, који досеже неколико сезона унапред дао је ових дана резултат и у виду позива Душана Јеремића и Николе Милашиновића у селекцију Србије У19. Ово је велика част за клуб али и пожаревачки спорт уопште, узевши у обзир да се на прсте једне руке могу набројати играчи који су из неког локалног клуба били позивани у најбољи државни тим.

        Футсал клубу је то пошло за руком само неколико година по обнављању рада КМФ „Пожаревац“, а поред самих играча, то је велика част и за стручни штаб.

        – У питању су момци који вредно и напорно раде, а који су схватили да је таленат који поседују само предуслов успеха. Овај позив показује и да је одлука да Душана и Николу прекомандујемо у први тим била исправна, али их и обавезује да у будућности буду од још веће користи и клубу и репрезентацији, каже Милош Ђорђевић, шеф Стручног штаба КМФ „Пожаревац“.

         Јеремић и Милашиновић су позив да се прикључе припремама У19 селекције у Врњачкој Бањи са осталим играчима. Под палицом селектора Владимира Јовановића Прше вредно тренирају за дуплу пријатељску утакмицу са екипом Шпаније.

        Нашим омладинцима послужиће наредне две провере са Шпанијом за квалификациони турнир за пласман на Европско првенство који нашу селекцију очекује од 26. до 31.марта у БиХ. Поред домаћина ривали изабраницима селектора Владимира Јовановића биће још Португал и Молдавија. Првенство Европе за омладинце одржава се у Летонији од 8. до 14. септембра.

Share.

Comments are closed.

Skip to content