Футсал или мали фудбал је веома популаран у граду под Чачалицом. Уласком у Другу футсал лигу Србије још више се добило на популарности. Основни задатак пред младим тренером Марком  Гавриловићем из Крагујевца био је да се избори опстанак. На крају је освојено високо пето место и потврђен прави квалитет играча, који су већином из Пожаревца и Браничевског округа. Резултатски показатељ од 11 победа, 2 ремија и 9 пораза, уз позитивну гол разлику 96:68 (+28) и освојена 35 бодова су право мерило успешности.

         То је све утицало и на добру посету. У просеку је било преко 500 гледалаца по утакмици, тако да је клуб са те стране, уз ОК „Млади радник“ (суперлигаш) на водећој позицији у граду. Руководство клуба је било максимално ангажовано и поред играча и стручног штаба дало немерљив допринос испуњењу заједничког циља. Као и на одбојкашким и фудбалским утакмицама (ФК Млади радик) улазнице се наплаћују, а свака купљена улазница учествује у лутрији са пригодним наградама.

        Наравно, домаћи играчки кадар  привлачи публику, која воли да гледа своје мајсторе „ше ве“ и дриблинга на „петопарцу“, па је и навијање максимално и права подршка са трибина. Неоспорно да футсал Пожаревљанима доноси право уживање, поготово што се игра у хали КСЦ „Пожаревац“ где је максимална удобност у сваком тренутку, посебно у кишним и зимским данима. Атмосфера је у сваком погледу права спортска. Организација утакмица је била беспрекорна.

        По завршетку успешног дебитантског наступа, у јакој конкуренцији друголигашког каравана састављеног од 12 клубова, уследио је одлазак успешног тренера Гавриловића, тако да ће до краја овог месеца морати да се реши питање новог шефа струке. Нови кормилар мораће да настави  успешан ход клуба из претходне сезоне и бори се за висок пласман. По играчком квалитету, пожаревачки клуб може да јуриша ка врху и да се бори за пласман у елитни ранг такмичења, што опет све зависи од амбиција руководства и наравно финансијских могућности.

        У сваком случају футсал клуб КМФ „Пожаревац“, који негује и млађе селекције, има сигурну будућност, јер је веома популаран у граду под Чачалицом у коме мали фудбал има вишедеценијску традицију и бројне присталице и навијаче.

                                                                                Текст и фото: Раде Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content