2019-06-16T08:21:59+02:00 16. јуна, 2019. 08:21 |

ФУТСАЛ: Вуковићева све засенила

СРБИЈА – „ЧЕШКА 4:2   (2:1)

   Женска футсал репрезентација Србије освојила је прво место на Међународном турниру за жене „Србија 2019“ чија се завршница одиграла у Хали СЦ „Језеро“ у Кикинди. Победом од 4:2 над Чехињама учињен је прави подвиг јер је ово први пехар и трофеј који је наша селекција освојила. За најбољег голмана проглашена је Јанка Червикова (Чешка), а за најбољу  играчицу Марија Вуковић (Србија) која је уједно и најбољи стрелац на турниру. Поред Вуковићеве за репрезентацију Србије играла је и Ивана Малијар из ЖФК „Пожаревац“.

 

         Кикинда–Хала: СРЦ Језеро. Гледалаца: 350. Судије: Алеш Перич Мочник (Словенија), Мартин Матула (Словачка) и Јан Клинер (Чешка). Стрелци:Вуковић у 18. и 40, Изгаревић у 20, Стојановић у 34. за „Србију“, а Оденхалова у 13. и Бештова у 29. минуту за Чешку. Жути картони: Милошевић, Крунић, Тривић (Србија).

      „СРБИЈА: ЈЕВТИЋ, ТРИШИЋ, АРМУШ, СТОЈАНОВИЋ, ВУКОВИЋ, Дујовић, Милошевић, Малијар, Изгаревић, Крунић, Симић, Димитријевић.

       „ЧЕШКА“: КУГЛАРОВА, ОДЕНХАЛОВА, ХОНКОВА, БЕШТОВА, КОПЛИКОВА, Ватушова, Квејева, Буловава, Седлачкова, Мирилова, Блахова, Штурмова, Рохачкова, Хитхова.

        Играчица утакмице: Марија Вуковић (Србија).

                                                                                             Текст и фото: Р.Сандић