Нови Сад – На клупском првенству државе које је одржано за викенд у Новом Саду, Костолац су представљали сениори, јуниори и кадети ГК „СО Партизан“.

            У конкуренцији сениора, екипа Партизана у саставу Петар Вефић, Урош Петровић, Лука Живановић и Богдан Михајловић, освојила је друго место. У гимнастичком вишебоју најбољи појединац и нови-стари шампион Србије је Петар Вефић, а Урош Петровић је освојио 7. место.

            Своју гимнастичку доминацију Вефић је потврдио и освајањем медаља у финалу по справама. Златне медаље освојио је на партеру, коњу са хватаљкама, круговима и разбоју, а сребрне на прескоку и вратилу.

Б. Mихajлoвић, У. Пeтрoвић, трeнeр Д. Maрoвић, Л. Живaнoвић и Пeтaр Вeфић

            Урош Петровић је у финалу освојио 7. и 8. место на вратилу, док на разбоју није ушао у финале. Лука Живановић био је 6. на партеру и прескоку, а Богдан Михајловић 5. на разбоју.

             У јуниорској конкуренцији обрадовали су Матеја Кошарић, освајач злата на коњу са хватаљкама, док се вишебојац Василије Арсић пласирао на 3. место у вишебоју и у финалу на партеру и вратилу освојио сребрне медаље, бронзу на круговима и разбоју и пета места на прескоку и коњу са хватаљкама.

            Такмичари Партизана у кадетској конкуренцији били су још и Душан Милојевић и Виктор Асановић. Душан се окитио бронзаном медаљом освојивши треће место у вишебоју, док је Виктор био 5. Обојица су имали финала на свим справама што им је омогућило добро вежбање и освајање нових медаља. Тако је Душан на партеру и коњу био 3, на круговима и прескоку 5. и 6. на разбоју и вратилу. Асановић је добитник две  златне медаље на партеру и вратилу и сребра на разбоју. На осталим справама, круговима и прескоку освојио је четврта места, а на коњу са хватаљкама шесто.

                                                                                                                                     Д. М.

Share.
Leave A Reply

Skip to content