2021-12-24T08:58:37+01:00 24. децембра, 2021. 08:58 |

Гимнастика: Срећко Стојадиновић међу најбољима

На Међународном меморијалном такмичењу у Новом Саду такмичари костолачке гимнастике још једном су показали да поседују врхунске вредности. У конкуренцији десет земаља, појединачно су постигли одличне резултате. 

Најмлађи вежбачи  ГК „СО Партизан“  Виктор Асановић,  заузео је 5. место, а Душан Милојевић, 3. место и исвојио вишебојску бронзану медаљу. У финалу по справама, Милојевић је био финалиста на три справе и то на коњу са хватаљкама 4, на прескоку 5. и на вратилу 2. што му је донело сребрно одличије.

Иван Вукославовић је у финалу на партеру у 4. категорији освојио 8. место. После Ивана на сцену су ступили сениори. Лука Живановић је на партеру освојио 8. место, а Срећко Стојадиновић 2. и сребрно одличије. Стојадиновић је имао финала на свих шест справа што је било изузетно тешко и напорно. После освајања сребра на партеру, на коњу је био 4, на круговима је дошао до новог сребра, на прескоку се пласирао на 4, на разбоју на 3. и на вратилу на 5. место.

Поред мушких такмичара, ГК „СО Партизан“ је имао и представницу у женским категоријама, Иву  Радић, којој је ово било прво међунароно такмичење. Вежбала је само греду и није успела да у јакој конкуренцији избори финале.

Д. М.