2018-05-22T19:52:23+02:00 22. маја, 2018. 19:52 |

Глума је моја потреба , а „Жанка“ мој „Оскар“

    (Фото В. Данилов и М. Лабудовић)

           Угледно признање „Жанка Стокић“ које већ шеснаест година на иницијативуг лумице Мире Ступице додељују национални театар, „Вечерње новости“ и Град Пожаревац уручено је протекле недеље глумици Наташи Нинковић.                      Награда се уручује за целокупно дело активној глумици, „личности која је обележила позоришни, филмски и телевизијски живот Србије својом стваралачком личношћу и богатством глумачког израза“.


Статуету је, испред Града Пожаревца Наташи предао драмски уметник Слободан Степић, а глумица је приликом доделе веома емотивно реаговала.
-Ја не знам какав је осећај добити Оскара и увек сам се чудила добитницима што се онолико тресу, плачу и захваљују свима, почев од продуцената до кућних љубимаца. Чак сам им се мало и смејала. А ја сe управо тако осећам, као да држим свог Оскара, рекла је узбуђено, на крају свечаности, Наташа Нинковић.

 -Мира Ступица је извукла из заборава Жанку Стокић, велику глумачку диву, и омогућила нама које смо стале у ред добитница да сањамо наше снове и скривене жеље. А мени, која држим ову награду,  дала је осећај да, ипак, има смисла то што радимо. На томе јој бескрајно хвала. Глума је моја потреба, страст, мој простор спотицања, спознаје, слободе и велика љубав.

Светлана Бојковић, прва добитница награде „ЖанкаСтокић“, честитајући овогодишњој, истакла је да је Наташа Нинковић „један велики глумачки дар, отворен ум, радозналост, срчаност, сјајна енергија, истинољубивост и правдољубивост, перфекционизам, храброст, високо постављени циљеви“.

А уз то, она је јако лепа… Уме да воли, да се радује и смеје од срца. Велики посвећеник богиње Талије, мислим чак и њена миљеница, рекла је Бојковић на свечаности у Народном позоришту.

                                                                                                                                      Р.Н.