Проглашењем победника, синоћ су на Великој сцени Центра за културу Пожаревац завршене овогодишње 27. Глумачке свечаности „Миливоје Живановић“.

Одлуку жирија саопштила је Даница Максимовић, а најбољи међу најбољима је Небојша Дугалић коме је припала статуета Миливоја Живановића као и новчана награда Глумачких свечаности. Признање је нашем уваженом драмском уметнику уручио грaдoнaчeлник Пoжaрeвцa и прeдсeдник Умeтничкoг вeћa свeчaнoсти Сaшa Пaвлoвић, који је потом затворио 27. Глумачке свечаности „Миливоје Живановић“.

Саша Павловић уручује победничко признање Небојши Дугалићу
Даница Максимовић

Стручни жири кога су чинили драмска уметница Даница Максимовић, позоришни редитељ Небојша Брадић и драмски писац Ненад Прокић, професор на Факултету драмских уметности у Београду сваке вечери бирао је најбољег актера и додељујући „Спомен на глумца“ сврставао у ред кандидата за победника Фестивала. Овог априла то су били Ненад Јездић за улогу Просјака у комаду „Чудо у Шаргану“, Дара Џокић за креацију мајке Љиљане у представи „Локеркостер“, Ана Рудакијевић за лик Нине Михаиловне Заречне у „Галебу“, Брaнислaв Toмaшeвић који је гледаоцима верно пренео лик сaтникa Aлojзa Кaврaнa у комаду „Године врана“ и Небојша Дугалић, за насловну улогу шкотског племића у представи „Магбет“.

У част победника чланови Звездара театра извели су комад Небојше Ромчевића „Пасивно пушење“ редитеља Егона Савина.

Влада Винкић / Фото: Владан Милић

Опширан извештај прочитајте у уторак 11.априла у недељнику Реч народа

Share.

Comments are closed.

Skip to content