Последња у низу такмичарских представа 26. Глумачких свечаности „Миливоје Живановић“ изведена је синоћ на Великој сцени Центра за културу. Пожаревљанима су се представили чланови Српског народног позоришта комадом Петера Хандкеа  „Голманов страх од пенала“ у адаптацији, драматизацији и режији Ане Ђорђевић.

Према оценама жирија публике у саставу Дарко Радовановић, Вера Зарић Митровић и Марија Топаловић најбољу глумачку креацију остварила је Сања Ристић Крајнов којој је додељена графика Милене Павловић Барили.

Марко Марковић

Стручни  жири кога чине редитељка Тања Мандић Ригонат, академик Миодраг Табачки, сценограф као и драмски уметник Бранко Цвејић за глумца вечери прогласио је Марка Марковића коме је уручен „Спомен на глумца“, новчани износ и поклон Центра за културу Пожаревац.

Уз Марка Марковића за главну награду конкуришу Војин Ћетковић, Страхиња Блажић, Олга Одановић, Јелена Ступљанин и Миодраг Крстовић. Име победника знаће се вечерас а лауреату Глумачких свечаности 2022. уз статуету Миливоја Живановића припашће и награда од 250.000 динара. У његову част Звездара театар извешће комад „Берачи снова“ чиме ће бити спуштена завеса на  XXVI Глумачке свечаности „Миливоје Живановић“.

Последње вече овогодишњег фестивала увеличаће чин откривања споменика Миливоју Живановићу на платоу испред главног улаза Центра за културу Пожаревац у 19,30.

Share.

Comments are closed.

Skip to content