Олги Одановић, која је у априлу проглашена за најбољу глумицу 28. Глумачких свечаности, 31. маја званично је уручена награда, статуета „Миливоје Живановић“. Она није присуствовала завршној церемонији због пословних обавеза, а престижно признање накнадно јој је уручио градоначелник Пожаревца Саша Павловић.

Одановић је истакла да је за њу велика част што је понела награду на Глумачким свечаностима које носе назив великог Миливоја Живановића, кога како је рекла, сматра једним од стубова културе и позоришта, од кога су људи који су имали среће да живе у његовом времену учили.

-Када добијете овако велико признање, као што је Миливоје Живановић, имате неку врсту узбуђења, усхићености, свечаности, а у исто време имате огромну одговорност да то својим радом оправдате, казала је Одановић приликом уручења награде.

 Глумица истиче да је посебно срећна што јој је награда припала за улогу госпође Борио у представи „Ћелава певачица“, у режији Јагоша Марковића, с којим је, како је рекла, провела највећи део професионалног живота.

-Он је био један од мојих омиљених редитеља. Јагош би био јако срећан да може да види колико смо укупно награда добили за ову, нажалост његову последњу режију, коју је урадио у Центру за културу Тиват. Мислим да би био јако поносан на све нас и пресрећан због ове награде која се мени додељује. Уложили смо велику љубав, радили смо у једном невиђеном миру ову представу и некако сада када је време мало прошло, не прихватам да Јагоша нема, али као да нам је оставио неку опроштајну представу у аманет, рекла је Одановић.

Д.Динић

Share.
Leave A Reply

Skip to content