2020-07-25T20:06:23+02:00 25. јула, 2020. 20:06 |

ГO Двери Пожаревац: Стоп присилној вакцинацији

ГО Двери Пожаревац позвао је Пожаревљане да потпишу петицију „Стоп присилној и небезбедној вакцинацији“.

Српски покрет Двери сматра да о теми вакцинације против вируса ковид 19, о којој се интензивно говори ових дана, треба хитно да буде отворена јавна расправа у Србији, те да би о њој требало да се изјасне на првом месту стручњаци, а не политичари.

-Апсолутно је неприхватљиво да наша власт планира да на нашем становништву експериментише и прва у Европи тестира некакву кинеску или било чију другу вакцину, без консултација са струком мимо режимског и компромитованог Кризног штаба. Нико не може ништа да нам намеће и ова тема мора да прође озбиљну јавну расправу, сматрају у Дверима.

У саопштењу овог покрета поставља се и питање  делотворности нове вакцине. Постављају се питања на који начин ће вакцина обезбедити имунитет, ако га сама болест не оставља, колико често ће се давати, као и да ли ће вакцина обезбеђивати само блажу форму болести и ко ће преузети одговорност за евентуалне нежељене последице вакцине.

-Наш највећи проблем је одсуство домаћих референтних лабораторија и института који би или производили домаће вакцине, као што смо то некада радили или проверавали и гарантовали исправност страних увозних вакцина. Надамо се да смо схватили да је једино сигурно да не можемо веровати Кону, Вучићу и Лончару на реч, наводи се у саопштењу.

Савет за здравство Српског покрета Двери истиче да апсолутно подржава цивилизацијску медицинску тековину имунизације становништва против заразних болести, али   провереним вакцинама, те да не подржава методу присиле и кажњавања оних који то не желе.

Потписивање петиције могуће је сваког радног дана почев од понедељка 27. јула, од 18 до 21 сат у просторијама ГО Двери Пожаревац.