2021-12-20T13:38:16+01:00 20. децембра, 2021. 13:38 |

ГО „Двери“ Пожаревац: Траже да се чује и страна против

Градски одбор „Двери“ Пожаревац издао је саопштење за јавност на тему предстојећег референдума.

-У сваком народном изјашњавању на референдуму морају да постоје две стране, „за“ и „против“ и да обе буду равноправне: у медијима и у референдумским одборима на бирачким местима, као и по питању одсуства злоупотребе државних ресурса. Све ово није случај када је у питању најављени референдум до кога је остало само месец дана. Зато захтевамо да се овакав антиреферендум одмах поништи и тема промене Устава стопира до следећих избора и поново отвори јавна расправа у новом сазиву Народне скупштине, јер су садашње уставне промене покренуте у недемократској процедури једнопартијског парламента без опозиције и јавне расправе, стоји у саопштењу.

Други начин изласка из ове, како наводе,  референдумске кризе јесте да се страни против, у коју спада и Српски покрет Двери са референдумском кампањом „Не дамо Устав – реци не промени Устава”, хитно омогуће сва права и равноправан статус.

-У том смислу, представници Двери у привременом надзорном телу за медије, радној групи за сређивање јединственог бирачког списка и РИК-у хитно ће затражити да се сва ова радна тела изјасне по питању референдума који се планира у крајње недемократским условима. Уколико власт не прихвати нормалне и основне демократске услове за одржавање референдума, то може и треба да буде разлог за нове протесте грађана Србије, а један од завршних видова народног бунта биће и излазак на референдум и гласање против ове власти и промене Устава, наводе чланови пожаревачког одбора „Двери“.