Поводом десет година од оснивања 29. јануара 2010. године и Дана Градске општине, у Костолцу је у присуству бројних гостију, представника Града Пожаревца, привредног, јавног и културног живота, школа, полиције, војске и верских заједница, одржана свечана седница Скупштине.

 


 

Председница Скупштине ГО Костолац, Милена Церовшек је у свечаном обраћању поводом јубилеја рекла да су Костолчани поносни што у овом граду сложно живе припадници различитих народа и вероисповести:

-Због свих оних који живе и који ће живети у Градској општини Костолац борићемо се за још више посла за наше грађане, за чистији ваздух и воду, за нашу децу и још лепши и уређенији Костолац.

На свачној седници, у оквиру јубилеја, у костолачкој сали Центра за културу уручене су захвалнице бројним сарадницима Градске општине, градоначелнику и заменику градоначелника,  председнику и заменику председника Скупштине Града Пожаревца, начелнику Браничевског управног округа, представницима ЈП ЕПС Огранак „ТЕ-КО Костолац“, привредним друштвима ПРИМ, РИО, „Аутотранспорт“, „Костолац услуге“, „Георад“, радних јединица у Костолцу јавних предузећа ВИК и „Комуналне службе“, ПУ Пожаревац, Полицијској станици у Костолцу, Центру за обуку копнене војске Команде у Пожаревцу, Филијали НСЗ у Пожаревцу, Центру за социјални рад, Дому здравља у Костолцу, ОШ „Јован Цвијић“, Техничкој школи „Никола Тесла“ у Костолцу, Музичкој школи „Стеван Мокрањац“ у Пожаревцу, Центру за кулутуру у Костолцу, ПУ „Љубица Вребалов“ вртићу „Мајски цвет“ у Костолцу, Одељењу библиотеке „Илија М. Петровић“ у Костолцу… Постхумно захвалница је уручена породици свештеника Ненада Лазаревића, старешине цркве Свети Максим Исповедник.

У обраћању које је уследило након уручивања признања, председник ГО Костолац, Серџо Крстаноски је подсетио на развој рударства у овом крају и града Костолца, који је растао заједно са својим енергетским потенцијалима до тренутка када су се створили и формални услови за формирањем Градске општине која је конституисана након првих избора на седници Скупштине, одржаној 29. јануара 2010. године. Изјашњавањем на реферeндуму ГО Костолац прикључила су се и  села Стари Костолац, Кленовник, Петка и Острово.

Крстаноски је рекао да је ГО Костолац направила стратегију развоја града и села за период од 2020. до 2025. године која подразумева потпуно комунално опремање водоводном, канализационом, топлификационом инфраструктурном мрежом и мрежом путева и додао:

-Кључ успеха је у доброј сарадњи са Градом Пожаревцем и његовим руководством које има слуха за потребе грађана Костолца и околних села.

Градоначелник Пожаревца,Бане Спасовић који је са сарадницима био на свечаној седници Скупштине, честитао је јубилеј Костолчанима уз речи:

-Већа овлашћења донела су и већу одговорност руководство и показало се да најбоље одлуке могу донети они сами. Као део Пожаревца, Градска општина Костолац донела је и једну нову вредност Граду какву није миала као градска месна заједница.

У оквиру програма садашњи председник ГО Костолац и председница Скупштине уручили су плакете некадашњим председницима Градске општине и Скупштине ГО.

Највише награде ГО Костолац поводом обележавања Дана, повеље „Ђорђе Вајфер – Вајфертов жиг“ добили су Мирко Перић, пчелар из Петке, Културно уметничко друштво „Костолац“ и Рукометни клуб из Костолца.

У културно уметничком програму наступао је хор Музичке школе „Стеван Мокрањац“, као и најмлађи и извођачки ансамбли КУД „Костолац“.

Д.Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content