2019-12-09T09:23:08+01:00 9. децембра, 2019. 09:23 |

ГО СНС ПОЖАРЕВАЦ: О активностима Уније жена

У седишту Градског одбора Српске напредне странке у Пожаревцу, протеклог петка, организована је још једна у низу конференција за медије на којој су, овога пута, представљени резултати Уније жена СНС-а.

Према речима председнице Биљане Ивковић, Унија се залаже за бољи положај жена у друштву, за равноправност полова и одсуство свих видова дискриминације жена. Активности које спроводи односе се на побољшање здравља и унапређење родне равноправности у образовању и здравственој политици, затим на превенцију и сузбијање свих врста насиља над женама, на обезбеђивање свеобухватног система заштите жена жртава насиља, као и на адекватну заступљеност и учешће жена у процесу одлучивања.

Чланице Уније до сада су учествовале у многобројним појединачним активностима, у донаторским акцијама,  промоцијама програма странке и на трибинама.

-Унија жена ГО СНС-а у Пожаревцу у потпуности је остварила овогодишњи програм активности. Између осталог, подсетићу да је почетком године у пожаревачком Центру за културу одржан концерт на коме су наступила културно – уметничка друштва, а који је био хуманитарног карактера. Сто педесет чланица Уније жена помогле су ову активност куповином карата, а прикупљена средства била су намењена девојчици оболелој од леукемије. Наше чланство организатор је трију великих донација половне гардеробе Дому за старе и лица ометена у развоју „Др Никола Шуменковић“ у Стамници. Осим нас, овим активностима прикључили су се и бројни месни одбори СНС-а. Споменућу овом приликом и донацију Специјалној установи за лица ометена у развоју „Гвозден Јованчићевић“ у Великом Поповцу, као и акције прикупљања дечије гардеробе, намењене  породицама са троје, петоро и седморо деце, нагласила је Ивковићева.

Током 2019. Унија жена ГО СНС-а организовала је бројне трибине посвећене здрављу нежнијег пола. Предавања на теме „Како сачувати здравље“, „Стрес и његово превазилажење“, „Здрави стилови живота“, „Депресија – болест садашњице“, „Хипертензија и хипотензија“, „Дијабет – болест садашњице“, „Грип – вакцинација против грипа“ и „Врсте комуникације – вештине – како савладати лошу комуникацију“, одржали су доктори Драгана Грујић, Саша Дражиловић, Весна Гардашевић, Дејан Миленковић, Јасмина Медурић, Бранислав Ранчић, Биљана Манић и Вера Јоковић Костић.

 

М. П.