2019-12-13T19:52:10+01:00 13. децембра, 2019. 19:52 |

ГО СНС у Пожаревaц: О равноправности полова и помоћи старим лицима

Редовна конференција за медије Градског одбора Српске напредне странке која је одржаана данас у Пожаревцу, била је посвећена досадашњим активностима Савета за равноправност полова и Савета за бригу о старим лицима.

Ивана Гавриловић из Савета за родну равноправност подсетила је да је ово скупштинско тело основано 2016. године са циљем побољшња положаја жена у друштву.

-Савет је обезбедио око 500 пакетића за децу самохраних родитеља, био је организатор трибине под називом „Водим љубав, водим рачуна“ намењене младима и са предавачима који су изнели детаље о репродуктивном здрављу омладине.

Трећу годину заредом, чланице Савета за родну равноправност, у периоду од 25. новембра до 10. децембра, спроводе кампању „16 дана активизма против насиља над женама“. У том временском периоду споменик Кнезу Милошу Обреновићу у Градском парку осветљен је наранџастом бојом.

Такође, поводом 17. новембра, Светског дана превремено рођених беба, Споменик Обреновићу добија другу, пригодну – љубичасту боју. Такође, тим поводом, у сарадњи са основним школама, Савет организује ликовни конкурс и пристигле радове поклања Дечјем одељењу пожаревачке болнице.

Када је у питању рад Савета за бригу о старим лицима, према речима председника Золтана Ваштага, тежиште рада у овој години било је на сагледавању потреба и проблема пензионера и начина њиховог решавања.

-У циљу побољшања статуса старих лица, Савет је предложио као приоритетну активност изградњу Дневног боравка за стара лица. Предлог је прихваћен и тражи се модус његовог решавања. Организовано је и спротско такмичење пензионера на коме је учествовало 12 екипа са територије Браничевског управног округа. Такође, током године обилазили смо и помагали социјално најугроженијој групи старих лица, a спровели смо и спортско – рекреативне активности пензионера, напоменуо је Ваштаг.