У Голупцу су, уз подршку Европске уније, преко развојног програма ЕУ ПРО,  почели радови  на унапређењу услова за организацију културних и спортских манифестација. У оквиру радова укупне вредности 120 хиљада евра биће извршена санација спортских терена и изградња крова на летњој позорници. У току су реконструкције  домова културе у насељима, а приводе се крају и припреме за реконструкцију  постојеће зграде у којој ће се налазити  Народна библиотека ,,Вељко Дугошевић’’. Већи део средстава обезбедила је Норвешка владе, а део новца улаже се из буџета Општине Голубац.

Реч је о простору од око 650 квадратних метара. Тендер је завршен, изабран је извођач  и креће се са радовима. Реконструисана зграде будуће библиотеке биће савремена и прилагођена условима библиотекарске делатности, уз салу за презентацију и одржавање скупова, књижевних вечери, изложби као и одржавање културних манифестација.

Наредне године Голубац поново добија свој фестивал филма. Пре три  деценије овај град на обали Дунава имао је свој филмски фестивал Дани филмске комедије ,,ДАФКО’’, а од 2020. Фестивал историјског филма, који је по први пут одржан ове године,  а од наредне биће такмичарског карактера.

Општина Голубац сопственим средствима из буџета за ову годину  ради на поправци и уређењу постојећих домова културе у поједним насељима. Уређени су домови у насељима Клење,Поникве и Винци, а у овом месецу поправљени су  домови у Браничево и Миљевић , а до краја године поправиће се и домови  у осталим насељима.

-Наш је циљ да све руиниране домове културе обновимо, како би у њима поново могле да се  одржавају  културне активности и манифестације. Већина  је реконструисана, а у току ове године радиће се на поправци домова и у насељима Сладинац, Житковица и Бикиње, рекао је др Небојша Мијовић, председник Општине.

Share.

Comments are closed.

Skip to content