2021-04-01T08:38:50+02:00 1. априла, 2021. 08:27 |

Голубац добио ново санитетско возило

Кроз програм донације Европске Уније, уз посредовање Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге представницима двадесет здравствених установа у Републици Србији  уручена су нова санитетска возила, међу којима је и Дом здравља Голубац.  – То је једно савремено возило веома значајно за наш рад. Биће коришћено не само за збринавање пацијената оболелих одкорона вируса, већ и за друге хитне случајеве , рекао је директор Дома здравља Голубац др Бобан Трифуновић.

Имунизација на подручју ове општине одвија се без проблема и све је више грађана који се пријављају за вакцинацију и до петка 26. марта, прву вакцију примило је 2.500 грађана од којих је ревакцинисано  око 1.200.

-Молим наше суграђане који се до сада нису вакцинисали да се пријаве преко еУправе за вакцинацију и биће  брзо  позвани да дођу у Дом здравља где ће обавити вакцинацију. Овом приликом желим да позовем све наше суграђане да се вакцинишу, јер она је најбитнија заштитна мера у борби са овом веома опасном болешћу. Од свих наших грађана који су се вакцинисали није било неких озбиљнијих нежељених реакција, додао је др Трифуновић.        

 Као и у осталим градовима и местима у Србији и у Општини Голубац повећан је број новооболелих од корона вуруса, па се моле грађани да поштују прописане мере Кризног штаба и Владе Србије и тако заштите себе и своје чланове породица.

Љ. Настасијевић