2019-06-13T07:23:57+02:00 13. јуна, 2019. 07:23 |

ГОЛУБАЦ: Млади на првом месту

На територији општине Голубац, у протеклом периоду, улагало се у основне и средње школе. Тиме су у великој мери унапређени услови образовања младих, од најранијег, па све до средњошколског узраста.

 

Како сазнајемо од председника Општине др Небојше Мијовића, последња у низу уређена је и опремљена Гимназија:

– Завршена је реконструкција старе Основне школе, односно, простор који је планиран за будуће генерације гимназијалаца. За ту намену део средстава смо добили од Министарства за државну управу и локалну самоуправу. Конкретно, реч је о трећини од укупно 120 милиона динара. Остатак је издвојила Општина Голубац. Деца су се преселила и уче у новом простору, који је сада сасвим адекватан. Уређене су учионице, кабинети, постављене паметне табле. Надам се да ће сви бити задовољни, деца, наставници и родитељи.

 

Од Канцеларије за јавна улагања, Голупцу су додељена средства за реконструкцију школе у Добри. Вредност радова износи 65 милиона динара, а ових дана је потписан и уговор.

 

До сада је такође обновљена централна школа у Голупцу. Реконструисан је простор и купљен инвентар, компјутери, потребна опрема. На школи у Браничеву постављен је нов кров. Урађена је реконструкција неколико учионица, купљен намештај и двадесетак компјутера.

Радило се и у подручним одељењима, у школи у Малешеву и Дворишту. Сасвим нова школа урађена је у селу Кривачи, где су деца до сада учила у неусловном простору.

А. М.