У малом подунавском насељу Усије, у општини Голубац, одржане су Друге по реду Аласке вечери ,,Млади Рибар’’, уз учешће 40 екипа из разних места из општина Браничевског округа и града Крушевца. Манифестацију је отворио др Небојша Мијовић, председник Општине Голубац, а организатор је Месна заједница Усије уз подршку Туристичке организације Општине Голубац.

По оцени трочланог жирија најбољу аласку чорбу скувао је  Срђан Стојковић из Острва, други је прошлогодишњи победник Милош Митић из Винца, а треће место освојио је његов мештанин Верко Костић.

– Част ми је да могу у име Општине да вас поздравим и да се захвалим што сте дошли у тако великом броју да помогнемо Месној заједници да од ове манифестације направимо много лепшу и бољу. Општина Голубац  подржава и подржаваће овакве и сличне манифестације у свим нашим месним заједницама. Општина Голубац учествује у изградњи инфраструктуре у свакој  Месној заједници. Што се тиче Усија, радимо на шетно-бициклистичој стази и почећемо градњу деонице број 2 ових дана, јер је тендер прошао. Надам се да ћемо до јесени урадити земљане радове и поставити ивичњаке. Остаће само постављање асфалта који је планиран за почетак наредне године. Очекујем да ће ускоро да се отвори и трајектни прелаз са Румунијом, ту има неких техничких и административних проблема са румунске стране, али се надам да ће они то завршити. Ми смо наш пројекат завршили и сада чекамо румунску страну. Радићемо и на постављању новог асфалта на локланим путевима и наставвак радова на завршетку Дома културе, нагласио је председник Општине Голубац, др Небојша Мијовић.

Председник МЗ Усије Марко Стојаковић, захвалио се спонзорима, као и мештанима села који су својим добровољним новцаним прилогом у великој мери помогли да ове Аласке вечери организују на високом нивоу.

– После великог труда и рада можемо да се похвалимо да смо имали 40 такмичара у кувању рибљих цорби, као и преко 500 посетилаца који су својим присуством улепшали наше Аласке вечери, рекао је Стојковић.

Међу многобројним такмичарима у кувању рибље чорбе била је и екипа Удружења грађана ,,У здравом телу, здрав дух“ из Читлука код Крушевца.

Ученици из Усија, Културно уметничко друштво из Браничева и оркестар ,,Сребрњаци“ приредили су и богат културно-уметнички програм.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content