Поводом Светског дана хране, Предшколску установу „Ласта“ у Голупцу посетили су представници Службе педијатрије Поливалетне патронаже Дома здравља и Црвеног крста. 

Том приликом организована је радионица о значају здраве и правилне исхране, усмерене на едукацију деце и младих. На овај начин, напомињу организатори, стичу се знања, формирају исправни ставови и понашања појединаца у вези са здрављем и правилним животним навикама. 

На ову тему говорили су Јасмина Андрејић, испред Дома здравља и Дина Чучковић, секретарка Црвеног крста Голубац.

-Наши најмлађи суграђани имали су прилику да чују и упознају се са тиме која је храна здрава, а која није. Кроз игру, затворених очију, путем чула додира и мириса, имали су задатак да препознају врсте воћа и поврћа. Посебно им је скренута пажња на проблем недостатка хране и присуства глади у свету. Такође, дати су им савети о томе да остатке хране не бацају, већ да на пример, нахране неку животињу и учине на тај начин једно добро дело, каже секретарка Црвеног крста Голубац Дина Чучковић.

Директорка Предшколске установе Милена Ђурђевић објашњава да се сарадња ПУ „Ласта“ са Домом здравља и ЦК одвија  континуирано током године и усмерена је на све значајне теме везане за здравље малишана.

Иначе, Светски дан хране обележава се од 2001. године, уз подршку Министарства здравља Републике Србије. Ове године обележен под слоганом: „Заједно за бољу будућност: безбедна и квалитетна храна за све“.

Љ. Настасијевић  

Leave A Reply