dobitni priznajna povodom Dana OpstineСвечаном седницом на којој су, поред одборника присуствовали директори јавних предузећа и установа, добитници признања као и начелници управе,  у Голупцу је обележен Дан општине, у знак сећања на 9.јул 1859. године када је указом Кнеза Милоша Голубац проглашен  за варошицу.О резултатима  рада ове подунавске  општине између два јула говорио је  њен председник др Небојша Мијовић који је рекао да се много радило и улагало у развој о чему сведоче резултати, а затим се осврнуо и  на нове развојне програме који чекају реализацију.

-Ми смо и ове године себи задали тешке задатке на развоју Општине и надам се да ће бити реализовани. До сада смо отворили одељење Гимназије у Голупцу, завршићемо обнову Тврђаве „Голубачки град“, отворити погон текстилне индустрије у коме ће радити око 50 радника, градићемо два моста на Пеку код наасеља Шувајић и Доња Крушевица и завршити шетно-бициклистичку стазу број 2 и број 3 да би спојили насеље  Винци са Голупцем Извесна је и градња пута Кривача – Раденка, тендер је расписан и очекујемо почетак радова, модернизовали смо локалну путну мрежу у дужини од 10 километара, доградили  спортску халу у Голупцу, реконструисали спортски терен Ђердапа, у плану је изградња нове школе у Кривачи…Капиталну инвестицију представља ветропарк у Кривачи…Радићемо и друге, мање али веома важне пројекте, зашта нам је неопходан тимски рад и велики труд, рекао је на свечаности др Небојша Мијовић.

За допринос развоју локалне заједнице ове године Плакететом су награђени: Гимазија из Великог Градишта и КУД из Браничева. Једном броју појединаца и организација додељене су похвале и захвалнице.

                                                                                                        Љ. Настасијевић

Share.

Comments are closed.

Skip to content