Упркос пандемији изазваној коронавирусом, Голубац је и у прошлој години био веома интересантна туристичка дестинација коју је посетило око 400 хиљада људи, а најпривлачније су биле Голубачка тврђава и манастир Тумане. Поред интересантних туристичких објеката, велику улогу у свему  овоме одиграла је и добра промоција туристичке понуде од стране Туристичке организације Општине.Марија Богић, в.д. директора ТО Голубац подсећа да је у току припрема документације за уређење пословног простора туристичког информативног центра који се измешта са досадашње локације. Такође, наставља се са постављањем  парковских клупа дуж треће и четврте деонице шетно-бициклистичке стазе, у насељу Радошевац и испред вртића „Ласта’’. 

   Марија Богић

-Очекујемо да се ово заврши у априлу. Окончана је реконтрукција туристичког бродића катамаран, обављена је регистрација и набављене све неопходне дозволе како би ово пловило могло да превози туристе на Дунаву, истиче Марија Богић и додаје да је потписан и уговор о пословно-техничкој сарадњи са Бициклистичко-планинарским друштвом „Голубац“ у циљу реализује заједничких пројеката у области развоја туризма и спорта. Реч је о заједничком пројекту коришћења еко стазе „Дедине-Гуване“ у дужини од 12км која се налази на ободу Националног парка „Ђердап“.

-Са њима у сарадњи, постављамо путоказе и мобилијар на шетне стазе.  Имамо изузетну сарадњу са Штабом за ванредне ситуације Општине, са Министарством туризма, телекомуникација и трговине Републике Србије. Са Планинарско-бициклистичким друштвом  „Голубац“  радимо на пројекту израде мобилне апликације за представљање брдско-планинских и пешачких стаза, додала је Богић.

                                                                                      Љ. Настасијевић

Share.

Comments are closed.

Skip to content