У Голупцу је одржана  једна од најлепших и највеселијих манифестација –велики традиционални маскенбал малишана Предшколске установе  „Ласта“. Дефиле је почео у вртићу „Ласта“,а затим су малишани одевени у креативне и шарене костиме  са својим васпитачима  и родтељима прошетали улицама Голупца.  

На Градском тргу имали су завршницу ове манифестације, где су играли, певали. Веселили се и представили своје омиљене костиме  окупљеним суграђанима. Манифестацију и ове године традиционално је организовала Предшколска установа „Ласта“ ,уз технички подршку Народне библиотеке „Вељко Дугошевић“ .

-Сваке године у мају месецу деца Предшколске установе ,,Ласта’’ узимају учешће на разним манифестацијама и једна од њих је и  овај традиционални дечји маскембал где учествују деца свих узраста.

Наша установа наставља континуирано улагање за побољшање услова боравка малишана са интензивним радом на већем обухвату деце предшколским васпитањем и образовањем. Велика захвалност деци која су учествовала од јасленог до предшколског узраста, родитељима, запосленима, локалној заједници и свим пријатељима Предшколске установе који су дали свој допринос у организацији манифестације посебно из разлога што из године у годину има све више деце учесника,истакла је Милена Ђурђевић, директорка ПУ „Ласта“ Голубац.

Предшколска установа  „Ласта“ је прославила свој  41 рођендан и  данас располаже најсавременијим средствима, како дидактичким тако и средствима информационе технологије што у великој мери доприноси још успешнијој реализацији васпитно – образовног рада.

Упорношћу и залагањем колектива и уз велику помоћ локалне самоуправе, родитеља, спонзора и донатора у протеклих година  побољшана је  материјално – техничка основа и услови за боравак деце, а самим тим и интересовање родитеља за услуге боравка малишана од једне до 6,5 година старости.

Пуштањем шарених балона у ваздух малишани са својим васпитачима из Предшколске установа „Ласта“ у Голупцу  на симболичан начин обележили су завршетак овог традиционалног маскенбала који се сваке године крајем месеца маја одржава у овом граду на Дунаву.

       Љ.Настасијевић

Share.
Leave A Reply

Skip to content